Oj oj=)

Dålig uppdatering!

Köpte dentastix åt Sigge och han gillade dom skarpt! Jag däremot tycker att dom luktar oliver :O
SIgge har känslig mage! För igår fick han smaka en pytteliten bit kyckling och imorse så spydde han igen! Men annars har han ätit mat som vanligt och vi har inte gett honom något annat och då mådde han bra i magen! Så jag tror på att låta hans mage vila från godsaker förutom ben och sånna saker såklart!

Ikväll ska jag nog ta en lite längre prommis med Sigge och då blir det overall på för nu börjar kylan bita i! Han skulle behöva skor snart också så får nog ta och köpa sånna om inte Chian hitar hans skor där nere i götet=)

En granne erbjöd sig att sälja en bur till oss så att Sigge kan ligga i den på nätterna, självklart ska den vara öppen men så att han vänjer sig så att man kan ha honom i buren om man måste stänga in honom.

Nu ska vi mysa litegrann! Sigge har hjälpt Henrik med tvätten och busat runt med råttan och ligger nu under filten och sover.
=)

1 Mil..

Idag ska vi gå milen! Tror Sigge ska tycka det är skönt å få gå en riktig långtur  tar ju minst 1,5 timmar så det är lite längre än våra 40minuters prommisar=)
Lisa hänger nog med också!

Igår så fick Sigge åka i Petra & Johans bil medan vi var och åt på Rönnbäcks och på något vänster så lyckades han sätta igång larmet 2 gånger!! Snacka om chockad hund som satt och tittade fram i bakrutan! Trodde vi skulle behöva ha den olåst men sen gick den inte igång någe mer så vi åt klart och sen fick han kissa och sedan åkte vi hem igen!

NU sk avi göra oss iordning för att röra på oss!

Hoppas alla haft en härlig helg=)








Barnvakt

Ikväll ska Henrik och Sigge till Sävast och vara barnvakt till Hanna. Hon ringde igår till Henrik och bad honom ta med Sigge så hon kunde leka med honom! Självklart sk ahon få leka med Sigge och då lär han få springa av sig ordentligt =) Ska skicka med lite pipleksaker så att dom kan ha riktigt skoj! Han får säkert låna trojas leksaker också!

Nu ligger han och tuggar på ett ben och det låter rätt gott faktiskt haha Kanske man ska ta sig en gnagare! hahah

Hehe igårkväll pratade jag med Sigge som jag alltid gör, och då hör jag Henrik säga gu va du pratar med Sigge!?!?! Varför?!?!

Jag svarade att Sigge behöver också höra att man pratar med honom
och veta att han är med i familjen och inte sitter vid sidan om då an gör något annat än att just leka med honom! Jag brukar dessutom leka med honom samtidigt som jag städar kan sitta och ha dragkamp med ena handen och dammtorka med andra:) Det kallar jag effektivt! ;)
Och Sigge förstår ju inte vad städa innebär så man får underhålla honom också helt enkelt!

Såå jag kommer inte sluta prata med Sigge trots att han inte svarar, för jag vet att han förstår mig=)

Close up!


Sigge är bra igen!

Han mår jättebra nu och äter som vanligt igen! Det gick över nästan på direkten och nu äter han både morgon och kväll som han ska!

Sigge & Henrik är mina Älsklingar!

















Mår bättre nu!

Jag tror det börjar gå över i Sigges onda mage! Han åt ju nästan inget igår men idag har han ätit över 1 dl av fodret.. Och han är dessutom glad igen och magen kurrar inte längre! Bra bra!

Gräset han käkade kom nog ut med morgon bajjat eftersom han knappt ätit någonting så kom det långa testar som jag nu förstår var gräs.. Få se nu om han är bättre i magen då han har fått i sig mat och massor av vatten!

Fick mata honom en stund med blött foder och sen gick det av bara farten. Gäller nog bara att få smak på det!

Vi tog en 40minuters prommis och nu har jag ätit lunch och nu är det tv som gäller och bara mysa i soffan ett tag!

Vi får vänta och se helt enkelt!

Sigge har ont i magen!

Usch usch! Sigge verkar ha ont i magen och han har inte ätit något idag och magen bara kurrar! Han har druckit massa vatten och käkar gräs. Kan inte hitta något som han kan ha svalt eller så, och jag antar då att han bara har det lite konstigt i magropen! Försökte till och med ge honom fil som han älskar men inte passade det heller!

Hoppas han blir bra tills i morgon!  Så vi inte måste åka och kolla honom! *orolig*

Sedan badet igår...

Sigge fick ju bada igår och ja Henrik fick fota oss i badkaret, men Sigge fick vara den som blev med på bild^^



Tror inte det var så underbart att bada men ren blev han iaf! =)


En utslagen hjälte!

Hihi Sigge är ju för söt! Han är verkligen slut efter träningen och ligger nu på min morgonrock och med filt i soffan och dessutom på rygg haha!






Som sagt, det tar på krafterna att vara en duktig kille!




Bildbevis på att Sigge KAN ligga!

Hihi nu kommer bildbeviset på att han nu kan komandot ligg!



Sigge är så duktig!






Första WP-träningen!

Idag har jag och Lisa varit med Sigge och haft hans första WP träning! Det var jätteskoj och han är otroligt duktig.. Han drog en kätting som är ungefär lika tung som han själv och vi lånade Alices sele (Lisas hund) sen ska han ha en lika fin sele och lite mer anpassad efter honom.

Nu ligger sigge och sover, det var nog jobbigt kan jag tro=) Vi tränade i lite drygt 20 minuter varav 10min var enbart drag och lära in kommando för att han ska börja dra. Han lyssnade riktigt bra på kommandot och drog iväg i snabb fart.




Här drar han duktigt och Lisas tar kort.




Duktig och går vid min sida samtidigt som han drar kättingen!



Vi går av oss så att Sigge inte ska bli stel efter att ha tränat.



Älsklingen ligger i bilen och är helt slut=) Tar på krafterna att vara duktig!

Nu ser vi verkligen fram emot att träna mer då han var super duktig och det kändes  som att han trivdes och tyckte att det var kul att träna också!

Nu ska vi mysa i soffan och sen ikväll ska han få godmiddag! En halv hotdog kan nog vara gott att få utöver kulorna=)


Sitt, Ligg, Liggg! LIGG SA JAG!

Hehe idag så fick jag Siggeatt lära sig något han inte kunnat/velat göra nämligen ligga! Det var superkul och jag fick visa hans färdigheter för både Lisa och Henrik! *stolt* Ringde dessutom till Chian direkt och stojade på och var/är så glad över att han vill lära då han ändå är 2 år =)

Vi tog oss ett bad också ikväll med ljus och allt mycket mysigt=) Jag tycker att det är lättare att sitta i badet och Henrik lyfter ner Sigge än att ställa stackarn i badkaret sjlv och spraya med munstycket. Han var mycket duktigare ikväll på att bada! Imorgon blir det att klippa klorna litegrann igen eftersom jag inte känner hans klor så bra så försöker jag klippa litegrann och ofta istället!

Sigge pussar till alla som han tycker om!
Speciellt gammelmatte/husse och vovvekompisarna i Blåkulla (Göteborg) Han saknar er allihopa! Och vi längtar efter att komma ner till sommaren och träffa er alla igen!

Nu ligger han här med mig i filten och myser!

Pussar och Kramar

Försökte iaf!

Jag har försökt att få in bild på Snygga Sigge med Råttan men det verkar inte funka i föregående inlägg så får sätta in det i ett nytt!











Bus Sigge!

Idag har han varit lite busig och dragit ut en hel soppåse på golvet i hallen! Då blev man riktigt arg och han blev väldigt skamsen. Så jag sa åt honom att ligga p bädden så där låg han i 10 minuter och sen fick han komma ut i köket igen.

Till middag fick han kulor och dessutom fick han smaka på kycklingfilé samt potatisgratäng givetvis kall eftersom hundar mår inte bra av att äta för varm mat har jag lärt mig^^

Vi köpte royal canin åt honom nu men han har ätit eukanuba nu ett tag men ja tror han får i sig mer om han äter sitt normala foder så det blir nog bäst för honom! Fick dessutom välja ett ben på hundaffärn och jag har köpt en leksaksråtta som han lekt med ett bra tag nu.

Sigge trivdes bra i den nya lägenheten vi kollat på och jag tyckte det var perfekt! Större kök,toa och dessutom större för alla vi 3 och ska vi ha en katt så måste ju vi ha större!



Nej nu ska jag och Sigge mysa i soffan och snart blire popcorn!

Grisöron för hela slanten!

Idag har Henrik varit hemma med Sigge hela dagen medans Jag har varit på utbildning. Var egentligen menat att Bäckis skulle få passa Sigge men då skulle Henrik ha hemmastudier som tur var så Sigge kunde vara hemma med honom=)

När jag kom hem så busade vi litegrann och sedan åkte vi med bilen och handlade så fick Sigge vänta i bilen medans vi handlade hundgodis och grisöron! *överaskning*

När vi kom hem så fick han sitt goda grisöra som han förmodligen känt doften av hela vägen hem för han dök ner i påsen haha!
Och nu är örat borta så gott måste det ha varit iaf!

Han äter just nu Eukanuba kyckling men ska köpa mer royal canin då han tycker mer om det vitt jag erfarat. Han äter normalt och igår provade han dessutom att äta vindruvor^^
Det var en rejäl hitt att jaga vindruvorna som rullade efter golvet haha då Lisa kastade och Sigge for som en blixt efter dom där söta sakerna.
Men han åt knappt upp dem satt bara och mosade dem för att få i sig saften sen var dom inge goda längre *ler*
Henrik undrade om vi skulle torka dom till russin då det låg några små skrynkliga sönderbitna vindruvor i köket som vi inte hunnit plocka upp! SKa tillägga att han råkade trampa på dem!

Nej nu ska vi ta och mysa i soffan och sen ska vi ta en liten prommis!

I Torsdags

I torsdags så var vi ute med några andra hundar uppe vid Åbergsfortet (tror jag) i sävast och busade och fikade litegrann.

Sigge fick träffa några nya vänner och dessutom fick han en Jack Russel som heter Baltazar efter sig i hasorna typ hela tiden för att han var så grymt intresserad av Sigge! *fniss* Dock var Sigge inget fan av att ha Baltazar bakom sig hela tiden så tillslut ville han in i bilen igen.
Så Sigge fick komma in i en varm bil medans Baltazar, Tindra och Zeke fortsatte busa runt och Zeke den 4 månader gamla irlänska settern  fick ta över Baltazar i hasorna ^^ Tindra den enda tjejen som är en Leonberger fick glatt strutta runt bland stock och sten och jaga runt på killarna!

Det var inte värst bra väder men vi hade det riktigt trevligt ändå, och vi åkte sen hem till Anneli! och Tindra för att värma oss..Sigge fick ett ben av henne och låg nöjt och tuggade på det medans Zeke satte ett i halsen för att han var så glupsk! 

För att summera dagen så är både jag och Sigge glad att mina vänner har hundar och att Sigge går bra ihop med dem även om han fick ryta till åt tröga söta Baltazar ;) som verkligen inte kunde förstå varför han inte fick nosa i rumpan konstant!


Fika!


Bus i skogen

 Sigge & Baltazar



Det här ska vi göra om!






På Torsdag!

På Torsdag ska Sigge få träffa andra hundar=) Anneli och Karolin två kompisar till mig har hundar och vi ska åka upp på ett berg i sävast så att dom ska få busa runt där! Ska bli riktigt trevligt och skönt att få komma ut i naturen nu innan snön fastnar på marken! Hoppas på fint väder iaf...

Idag ska Sigge få vara 1 timme hos Bäckis eftersom jag ska på jobbet klockan 16 och Henrik har stannat kvar för att göra en labbrapport med Magnus och Thomas. Sigge mår nog bättre av att umgås med Bäckis än att sitta här och vara ledssen.

När jag kommer hem från jobbet så ska vi allihop mysa i soffan och se en film! Då ska Sigge få något gott! Kanske ett hundben eller något annat smaskens=)


WP på Onsdag?

Just nu ligger vi här i soffan och ser lite Days of our lives... Sigge ligger invirad i filten och jag fryser för att han inte vill dela med sig;)

Imorse var han lite otålig då Henrik skulle upp så jag blev otålig och tjatade på stackars Henrik att gå ut med Sigge. Men det blev bra tillslut  och han fick ut och pinkelinka och sen sov han gott tills det var min tur att gå upp och gå ut  med honom. Sigge är dock en riktig sömntuta hehe Men det är skönt att han kan sova och inte bli uppspelt då ingen annan är vaken!
Han har till och med lärt sig att hitta sin sovplats, frågar man vart ska sigge sova om han ligger i våran säng så busar han upp och springer ner till sin supermysiga bädd=) Och då bäddar han in sig i sin filt och ser hur söt ut som helst!

Har testat det nya fodret nu blandat med hans royal canin, och det är lite blandat hur han tycker om Eukanuban eller inte. Jag tänkte köpa en helt ny säck med royal så att man kan blanda orderntligt och så att jag inte alltid behöver ge honom eukanuba. Tycker det funkar super med royal så kanske inte är någon idé att vänja av honom med det foder han verkligen gillar!

Ja och imorgon ska jag och Lisa testa WP med honom så nu ska han börja tränas=) Det blir kul!
  Han måste dra över 200kg för att kunna ligga i topp så vi måste börja så vi kan börja tävla.

Nu ska vi busa lite och se klart på days sen tänkte vi ta en prommis med Henrik då han kommer hem=)

Sigge är kulturmedveten!

Igår så låg jag och sambon i soffan och kikade på en dokumentär om Tibet... Sigge satt på våra ben och tittade han likaså! Han såg väldigt intresserad ut och ögonen var stora som kastrullock då tv programmet visade allt ifrån kyrkor och munkar i Tibet till vilda djur på slätterna och bland bergen. 

Helt plötsligt började det handla om bergsfår och då blev han jätteintresserad, men mest då han såg räven som jagade små rått/hareliknande djur med en björn! Då började han morra och låta och sprang fram till tvn och kunde inte förstå hur den kunde ta sig in där och kollade även runt tvn om räven var där haha! Ska tillägga att han skakade hela tiden då han såg djuren på tvn och tyckte att dom skulle komma till honom så han fick hälsa!



Men sen då vi började se fun with dick and jane så la han sig som en liten boll under filten och sov istället=)

Sista promenaden var nog bland dom värsta jag och Sigge varit med om! Vi var ute i blåsten och Ösregnet!!! Sigge var snabb på att göra sina behov kan man säga!

Nästa vecka ska vi testa WP=) Hade faktiskt tänkt gå med honom och kolla på träningen igår men då regnade det som sagt så himla mycket så jag besparande honom detta!

Nu ska jag och Sigge ut på en liten promenad och sen ska vi se tv klockan 12:50 så vi hinner nog ta en lite längre prommis idag då det inte regnar!

Så nu ska vi gå och klä på oss och gå ut och få härlig frisk luft! För snart kommer Henrik hem och då ska det busas med pipbollen och köra ett race runt lägenheten innan vi äter lunch!

Sigge pussar och kramar allihopa!






Helgen som varit

Den här helgen har vi varit i Sikfors och myst på med min familj
och varit ute en hel del och fixat i trägården! Sigge och Ayo (mina föräldrars hund) busade med pinnar och efter ett tag tyckte Sigge att vi var tråkiga så han satt hellre på bron och tittade på. Kallt var det och snöade gjorde det!  Självklart så glömde jag kameran!

Vi åkte upp till stallet för att träffa mammas stallkompis hundar och självklart visa upp Siggemannen! Han är ju så ovanlig så alla vill att man ska visa honom. När vi kom hem igen så busade Sigge med Ayo och Tore inomhus och där var det full rulle må jag säga!  Tore är en fyra månaders dvärgtax som pappa kallar prommenadlimpan och Sigge för skinnpåsen eller sämskinnet! (Skinnpåsen låter bara äckligt så jag låtsas inte om att jag hör han säga så om Siggebus!)

Nu ligger Sigge här och myser i soffan med en filt efter helgens bravader och jag måste säga att han är lite rolig då han sitter och tittar på tv ibland! Ringklockor är jobbiga dock för då tror han det komer någon och voffar till eller springer till dörren!

Nu ska jag, Henrik och Sigge äta lite mat, har inte ätit så mycket idag. Han åt däremot av Ayos mat den lilla busen=)




Modevisning

Nu har Sigge fått en ny overall och en höstjacka! Overallen är lite stor så mamma har fått sy in den lite och vi ska fixa lite mer så att han inte pissar in i overallen^^

Såhär snygg blev han!




Höstjackan!


Sigge i sin supersnygga overall! Han gillar dock inte blixten på kameran!


Sigges Blogg!

Hej! Det här är bloggen om min AHTare Skindividual Sigurd Svensk! Anledningen till att jag skriver bloggen om Sigge är för att jag vill att alla som är en del av hans liv ska få se hur han har det=)

Jag fick köpa Sigge av Christina Söderström som bott i Sävast men som nu flyttat ner till Göteborg i en jättesöt villa ute i Järnklev (Hålanda) med sin Ulf och de andra hundarna och såklart katten...

AHT står för American Hairless Terrier och det är en ovanlig nakenhundras här i Sverige så är rasen ännu inte godkänd av Svenska kennelklubben. Vill du veta mer om rasen, skötselråd m.m. så kika in HÄR!

Sigge är ett 2årigt busfrö som älskar att bita och springa runt med bollar och pipleksaker av alla dess slag. Han är en grymt social hund som gärna följer med överallt! Sedan tycker han det är jätteskoj att leka med andra hundar och människor. Men hans absoluta favorit är nog att ligga i en filt brevid mig i soffan eller i sambons knä framför datorn.
På vintern när det blir riktigt kallt så har han gärna overall och mockasiner och på sommaren blir han brun som en liten pepparkakshund^^
Han blev pappa nyligen till tre söta valpisar och de är Chians tik Belinda som är den fina mamman! Men nu är Sigge kastrerad, men som tur var så fick han ju iaf  föra "busfröet" vidare *ler*

Hoppas att ni kommer gilla Sigges blogg och Tack Chian för att Vi fick ta det här underbara busfröet hem till Boden igen!




// Titti & Sigge








RSS 2.0